HACCP

Bestudeer in Leefomgeving: 

Bijlage 3 HACCP


Opdracht:

  • Maak een lijst van 20 hygiëneregels bij het verzorgen van maaltijden.
  • Schrijf in een kolom ernaast in hoeverre jij je houdt aan deze hygiëneregels. Als jij niet vaak in de keuken staat, bekijk dan hoe je vader, moeder of andere medebewoner dit doet.
  • Geef het een score van 1, 2 of 3 sterren. 1= niet, 2= soms, gedeeltelijk 3= altijd.


Nabespreking

  • Noem 3 hygiëneregels die heel vanzelfsprekend zijn voor je om je aan te houden.
  • Noem 3 hygiëneregels waar je je te weinig of niet aan houdt, maar wel zou moeten doen.
  • Stel dat je gaat stagelopen bij een instelling voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Een van de taken die je moet uitvoeren is samen met cliënten een warme maaltijd verzorgen. Welke hygiëneregels vind je het belangrijkst om rekening mee te houden? Noem er 5. Licht ook toe waarom.

Verwerk je antwoorden in een verslag van een half A4’tje.





 

Naar boven
/var/www/bib-mz-albeda.learningmatters.nl