Toepassen van de HACCP

Bestudeer: 

Bijlage HACCP


Zie voor een voorbeeld:


Opdracht:

Kook een soep en pas daarbij de HACCP-richtlijnen toe.

  • Kies een recept voor een soep die past bij het seizoen.
  • Kook een lekker soepje in 2-tallen.
  • Doe daarna de HACCP-check: Schrijf je antwoorden op papier en doe dit in je portfoliomap.
  • Maak zo met z’n allen een overheerlijk soepbuffet en eet het lekker op.


Wat is de houdbaarheidsdatum van je producten?

Hoe heb je rauwe en bereide producten uit elkaar gescheiden?

Hoe schoon was het materiaal waarmee je kookte?

Op welke temperatuur stond de koelkast?

Waar zou jij je ingrediënten bewaren?

Wat heb je met de voedselresten gedaan?

Hoe lang mag je een restje soep bewaren?

Heb je je haren bedekt tijdens het koken?

Op welke momenten heb je je handen gewassen tijdens het koken?

Waar heb je je handen aan afgedroogd tijdens het koken?

Hoe was jouw gezondheid tijdens de kookactiviteit? Had je een lichamelijke aandoening waardoor je een ander zou kunnen besmetten?

Lees blz. 81 en 203 van het Theorieboek Leefomgeving en vergelijk de tekst uit het boek met je eigen antwoorden.
Wat had je anders moeten doen?


Klik hier om de HACCP-check te downloaden 

Klik hier om het beoordelingsformulier te downloaden






Naar boven
/var/www/bib-mz-albeda.learningmatters.nl