Toepassen van de HACCP
Bestudeer:
Zie voor een voorbeeld:
Opdracht:
Kook een soep en pas daarbij de HACCP-richtlijnen toe.
- Kies een recept voor een soep die past bij het seizoen.
- Kook een lekker soepje in 2-tallen.
- Doe daarna de HACCP-check: Schrijf je antwoorden op papier en doe dit in je portfoliomap.
- Maak zo met z’n allen een overheerlijk soepbuffet en eet het lekker op.
Wat is de houdbaarheidsdatum van je producten?
|
|
Hoe heb je rauwe en bereide producten uit elkaar gescheiden?
|
|
Hoe schoon was het materiaal waarmee je kookte?
|
|
Op welke temperatuur stond de koelkast?
|
|
Waar zou jij je ingrediënten bewaren?
|
|
Wat heb je met de voedselresten gedaan?
|
|
Hoe lang mag je een restje soep bewaren?
|
|
Heb je je haren bedekt tijdens het koken?
|
|
Op welke momenten heb je je handen gewassen tijdens het koken?
|
|
Waar heb je je handen aan afgedroogd tijdens het koken?
|
|
Hoe was jouw gezondheid tijdens de kookactiviteit? Had je een lichamelijke aandoening waardoor je een ander zou kunnen besmetten?
|
|
Lees blz. 81 en 203 van het Theorieboek Leefomgeving en vergelijk de tekst uit het boek met je eigen antwoorden.
Wat had je anders moeten doen? |
|
Klik hier om de HACCP-check te downloaden
Klik hier om het beoordelingsformulier te downloaden