Het programmeren van een bewegingsactiviteit voor ouderen met Zora

Om goed te kunnen functioneren in de huidige en toekomstige samenleving is het belangrijk dat je beschikt over voldoende basiskennis om gebruik te kunnen maken van verschillende vormen van technologie. Deze kennis heeft betrekking op de basisfunctie van computers en computernetwerken.

Het gaat bijvoorbeeld om het kunnen benoemen, aansluiten en bedienen van hardware, om kunnen gaan met tekst- en presentatiesoftware. Door middel van deze kennis leer je dat een computer niet een apparaat is dat zelfstandig gegevens genereert, maar dat jij zelf invloed kan hebben op de gegevens, de manier waarop deze gegevens in een computer terecht komen en de manier waarop de gegevens aan een gebruiker worden getoond.

Een robot zal nooit de mens vervangen. Wel zal deze extra ondersteuning geven. Als je bijvoorbeeld een bewegingsactiviteit geeft kan je de robot voor de groep zetten en de bewegingen voor laten doen. Jij kan dan als professional extra aandacht geven aan individuele personen of zelf actief meedoen.


Eindproduct

Bewegingsactiviteit met zorgrobot Zora (aanwezig op alle locaties). Tijdens deze opdracht ga je kennis maken met zorgrobot Zora. Deze robot is in staat om meerdere complexe bewegingen uit te voeren, bijvoorbeeld push-ups, forward roll, achteruit roll, handstand, hoge been trap. Etc. Meer opvallend kenmerk is dat het tai chi, hip hop en andere complexe bewegingen kan uitvoeren.

Deze ‘huisrobot’ heeft een eenvoudige bediening en is programmeerbaar. Je docent kan je uitleg geven over de gebruikersinstructies.

Let op: Lees de instructies op de tablet waarmee je Zora programmeert elke keer goed. De robot mag namelijk niet vallen! Je houdt de robot bij het programmeren aan de achterkant (blok) vast. Tijdens het programmeren is de robot slap. Alleen dan kan je de armen, benen en het lijf voorzichtig in een positie zetten.


Voorwaarden

  • De bewegingsactiviteit duurt minimaal 1 minuut.
  • Deze opdracht maak je in een tweetal.


De opdracht wordt afgetekend op je portfoliolijst als je de bewegingsactiviteit aan je klas en docent demonstreert.










Naar boven
/var/www/bib-mz-albeda.learningmatters.nl